perjantai 23. elokuuta 2013

Paluu opiskelijan arkeen!

Kesä on taas mennyt ihan huristen ja syyslukukausi jo kolkuttelee ovia. Uudet ykköset aloittavat ja ovat täynnä jännitystä, uteliaisuutta ja jopa pelkoa. Uuden koulun aloittaminen on aina mielenkiintoinen kokemus. Miten koulun käytännöt toimivat? Millaiseen ryhmään joudun? Oliko tämä nyt oikea koulutusohjelma minulle?

Vastauksia ei voi tietää etukäteen ja selviävät ajan kanssa.  Tärkeä apu opiskelun aloittavalle ovat tuutorit. Heiltä löytyy vastaus lähes kaikkeen ja jollei tarkkaa tietoa löydy, niin he ohjaavat viisaampien tykö. Muistan itse kun aloitin Ramkissa opiskelun niin tuutoreista oli iso apu niin kouluun ja muihinkin liittyvissä asioissa.

Vanhoille opiskelijoille kouluun palaaminen on paljon rennompaa, moni jopa odottaa sitä, kuten myös allekirjoittanut. Vaikka kesätöissä onkin ollut nastaa, niin on aina kiva nähdä koulukavereita ja palata penkinkulutushommiin. Alkusyksy on erittäin kiireistä tapahtumien osalta, mutta toisaalta kurssit vasta alkavat joten tenttejä ei yleensä ole ihan heti. Alkusyksystä on hyvä miettiä tavoitteita lukuvuodelle: Monta noppaa kerään? Aloitanko kenties jonkun uuden harrastuksen koulun ohessa?

Erittäin mielenkiintoisen syyslukukaudesta tekee myös vuoden vaihteessa tapahtuva Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun yhdistyminen Lapin ammattikorkeakouluksi. Miten se käytännössä sujuu? Onko pakka ihan sekaisin, vai onko operaatio sellainen ettei sitä huomaa kuin koulun ulkoasun osalta?

Koulujen yhdistymiseen liittyy myös opiskelijakuntien yhdistyminen. Rovaniemen Camos ja Kemi-Tornion Ketoakku sulautuvat yhdessä Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Rotkoksi. Vaikka yhdistyminen tapahtuu vuoden vaihteessa, on esityö ollut jo vuoden alusta asti käynnissä. Voin kertoa että ei ole mikään aivan helppo homma J

Huhuja olen kuullut myös hepusta nimeltä Frank? Kuka ihmeen Frank? Kuulemma parasta mitä on tapahtunut opiskelijaeturintamalla. Pysykää kuulolla!



Nähdään koulun käytävillä!

Teemu Appelgren
Camoksen varapuheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti